Alle collectiesPayhawk voor werknemers
Aan de slag voor Payhawk-kaarthouders

Inleidende tutorial voor werknemers: Registreer je account, activeer je kaart en vraag goedkeuring voor onkosten aan.

Gisteren bijgewerkt

Welkom bij Payhawk!

We zijn ontzettend blij je aan boord te verwelkomen en hopen met ons platform je leven eenvoudiger te maken!

• Het Payhawk Customer Success team staat klaar om je te begeleiden gedurende het volledige proces. Je kunt hen van maandag tot vrijdag van 08:00-18:00 uur CET ook bereiken via de live chat voor proactieve ondersteuning.

• Wil je de meestgestelde vragen bekijken? Bezoek dan het helpcentrum van Payhawk voor handige ondersteunende artikelen.

Doelgroep

Deze gids is bedoeld voor medewerkers die bedrijfskosten betalen, hun Payhawk-betaalkaarten gebruiken, onkosten uploaden en onkostenaangiften van teamleden indienen en goedkeuren.

Overzicht

Deze snelstartgids begeleidt je langs de basisstappen voor het gebruik van Payhawk en helpt je bij het opzetten en gebruiken van het webportaal en de mobiele app van Payhawk:

Begin nu met jouw Payhawk-ervaring!

Stap 1 - Registreer je bij Payhawk met een e-mailuitnodiging

De meest gebruikelijke manier om je Payhawk-account te registreren is m.b.v. een e-mailuitnodiging die je Payhawk-beheerder je heeft gestuurd:

1. Ga naar je Inbox.

2. Open de uitnodigingse-mail en klik op de link: Registreer. Hierna word je doorgestuurd naar het Payhawk-webportaal.

3. Stel een wachtwoord in voor je Payhawk-account en bevestig dit door het opnieuw in te voeren. Klik op Account aanmaken om je registratie te voltooien.

Let op: het wachtwoord moet:

• minstens acht tekens bevatten;

• minstens één bijzonder symbool (!@#$%^&*) en een cijfer bevatten.

Let erop dat er tijdens het invoeren geen intervallen voor of na het wachtwoord zijn.

4. Voer op het volgende scherm je voornaam, achternaam en mobiele telefoonnummer in met de landencode, beginnend met een + (plusteken). Klik op Doorgaan. Hierna ontvang je een SMS-bericht ter verificatie op het ingevoerde nummer.

5. Voer in het dialoogvenster Bevestig je telefoonnummer de code uit het SMS-bericht in en klik op Verificatie telefoon.

Voor meer informatie:

Stap 2 - Activeer je account op de mobiele app

Voordat je kunt beginnen met het gebruik van Payhawk, moet je de mobiele Payhawk-app downloaden en van daaruit je Payhawk-account activeren.

Het activeren van je Payhawk-account is enkel mogelijk via de mobiele Payhawk-app:

1. Open de mobiele Payhawk-app en voer het e-mailadres in dat je eerder bij Payhawk geregistreerd hebt. Klik op Volgende.

2. Voer het wachtwoord in dat je tijdens de registratie hebt aangemaakt. Klik op Inloggen.

3. Als je reeds eerder toegewezen Payhawk-kaarten hebt, moet je op het volgende scherm een veiligheidscode met vier cijfers aanmaken die het gebruik van je virtuele en fysieke kaarten zal beschermen. Denk eraan, je mag deze veiligheidscode met niemand delen!

4. Je wordt automatisch doorgestuurd naar het volgende scherm. Voer de veiligheidscode opnieuw in. Je kunt Payhawk nu gaan gebruiken.

Je kunt je veiligheidscode eenvoudig bijwerken door naar je profielpagina te gaan en op Veiligheidscode wijzigen te klikken.

Voor meer informatie:

Stap 3 - Activeer je Payhawk-betaalkaart

Je kunt nu je fysieke en virtuele Payhawk-betaalkaarten activeren.

• De virtuele Payhawk-betaalkaarten zijn bedoeld voor online betalingen en bieden de optie ze toe te voegen aan Google en Apple Pay.

• De fysieke Payhawk-betaalkaarten zijn bedoeld voor online en POS-betalingen.

Activeer je virtuele kaart

De virtuele Payhawk-betaalkaarten worden onmiddellijk toegevoegd op de mobiele telefoon van de kaarthouder. Je virtuele kaart wordt automatisch geactiveerd zodra deze is uitgegeven.

Ga naar de mobiele Payhawk-app voor toegang tot je virtuele Payhawk-kaart en druk op de toets Kaarten rechts onderaan.

Activeer je fysieke kaart

Gefeliciteerd, je fysieke Payhawk-kaart is aangekomen! Je kunt deze nu gebruiken voor bedrijfsgerelateerde aankopen in winkels en tijdens je reizen over de hele wereld!

Volg deze stappen om je fysieke kaart te activeren:

1. Open de mobiele Payhawk-app op je telefoon.

2. Druk op het Kaarten-symbool aan de rechterzijde.

3. Voer de veiligheidscode van je mobiele Payhawk-app in.

4. Selecteer de kaart die je wilt activeren.

5. Druk op Activeer je kaart, waarna je fysieke Payhawk-kaart klaar is voor gebruik!

• Je fysieke Payhawk-betaalkaarten worden door je Payhawk-beheerder besteld via het Payhawk-webportaal.

• Elke fysieke kaart is gekoppeld aan een individuele werknemer.

• Alle kaarthouders moeten hun fysieke kaart activeren op de mobiele Payhawk-app.

Voor meer informatie:

Stap 4 - Betaal met je Payhawk-kaart

Start nu met uitgeven en gebruik je Payhawk-kaarten voor betalingen!

Betaal met je virtuele Payhawk-kaart

Virtuele kaarten worden onmiddellijk op de mobiele telefoon van de kaarthouder toegevoegd. Je virtuele kaart wordt automatisch geactiveerd zodra deze is uitgegeven. De perfecte oplossing voor betaling van alle online onkosten.

Open de mobiele Payhawk-app voor toegang tot de gegevens van je virtuele kaart en ga naar de kaart via het Kaarten-symbool rechts onderaan.

Betaal met je fysieke Payhawk-kaart

Na het activeren van je fysieke Payhawk-kaart kun je deze gebruiken voor bedrijfsgerelateerde laankopen en het betalen van wereldwijde zakelijke reizen!

Let op de volgende bijzonderheden bij het betalen met je fysieke Payhawk-kaart:

• De eerste betaling met je fysieke Payhawk-kaart kan niet contactloos gebeuren.

• Je wordt mogelijk gevraagd je PIN-code in te voeren bij betalingen die hoger zijn dan het contactloze bedrag met je fysieke Payhawk-kaart.

• Het bedrag waarvoor je je PIN-code moet invoeren, is afhankelijk van de contactloosbetalingslimiet die door de specifieke verkoper is ingesteld.

Voor toegang tot je PIN-code:

1. Open de mobiele Payhawk-app en druk op Kaarten.

2. Selecteer de kaart en druk op de optie PIN bekijken. De PIN verschijnt gedurende vijf seconden op het scherm.

Voor meer informatie:

Stap 5 - Upload je onkosten met de mobiele app

Nadat je betaald hebt met je Payhawk-betaalkaart kun je de onkosten uploaden via de mobiele app.

Er zijn vier soorten onkosten die je kunt aanmaken en waarvoor je onkostendocumenten kunt uploaden via de mobiele Payhawk-app:

• Kaartbetaling. Dit zijn de onkosten die je betaald hebt met je fysieke of virtuele Payhawk-kaart.

• Overschrijving. Dit zijn de onkosten die het bedrijf verschuldigd is of betaald heeft via een overschrijving.

• Vergoeding. Dit zijn de onkosten waarvoor je met je eigen geld hebt betaald. Voor dit soort onkosten moet je worden vergoed.

Uploaden kaartbetalingen

Wanneer je betaalt met je Payhawk-betaalkaart, wordt automatisch een onkostenpost aangemaakt in Onkosten.

Na het maken van een kaartbetaling ontvang je een melding op je mobiele telefoon om het ontvangstbewijs in te dienen.

1. Open de mobiele Payhawk-app.

2. Druk op Onkosten en selecteer de betreffende onkosten. Je mobiele camera wordt automatisch geopend.

3. Neem een foto van het ontvangstbewijs.

Als je de factuur of het ontvangstbewijs via e-mail hebt ontvangen, kun je de afbeelding ook uploaden vanuit je galerij of als bestand uit je lokale Bestanden-map.

4. Payhawk past automatisch de randen van het document aan en neemt automatisch de foto.

5. Voer een beschrijving (notitie) in van de onkosten en kies de juiste categorie.

Als iemand in je bedrijf al eerder bij deze leverancier een betaling heeft verricht, zal Payhawk de juiste categorie automatisch voorstellen.

Upload overschrijvings- en vergoedbare onkosten

JUpload alle onkosten die je moet betalen, of die via overschrijving, bedrijfsmiddelen of eigen geld zijn gedekt, door de volgende stappen te volgen:

1. Open de mobiele Payhawk-app.

2. Druk op het plussymbool (+) naast je profielfoto.

3. Selecteer het soort onkosten dat je wilt uploaden (Overschrijving of Vergoeding).

4. Je telefooncamera wordt geopend en de Payhawk-functie voor optische tekenherkenning (OCR) stelt je in staat automatisch een foto van de factuur of het ontvangstbewijs te nemen.

5. Voer de valuta en het bedrag in.

6. Voeg een opmerking toe aan de onkosten (bijvoorbeeld, dineren met een klant).

7. Selecteer de onkostencategorie, het project, de reis of de kostenplaats (indien vereist).

8. Druk op de toets om het proces te voltooien.

Daarna wordt je onkostenaangifte naar de juiste goedkeurders gestuurd.

Stap 6 - Keur onkostenaangiften goed of weiger ze

Als je bedrijf een onkostenworkflow gebruikt en je deel uitmaakt van de goedkeuringsketen, ben je in staat onkostenaangiften goed te keuren of te weigeren.

Als goedkeurder ontvang je de onkostenaangiften in je Inbox. Alle aangiften die je moet beoordelen, komen onder de tab UITSTAANDE terecht. Nadat je ze hebt goedgekeurd of geweigerd, worden de aangiften verplaatst naar de tab ALLE.

Let tijdens het afwijzen en wissen van onkostenaangiften op het volgende:

• Wanneer je een aangifte voor kaartkosten afwijst en wist, worden daarbij de onkosten niet gewist, maar zal de reden tot afwijzing worden weergegeven voor de boekhouder.

• Bij het afwijzen en wissen van een aangifte van andere onkosten worden daarbij de onkosten wel gewist.

Onkosten goedkeuren op het Payhawk-webportaal

1. Ga naar je Inbox en selecteer een aangifte die je wilt beoordelen.

2. Beoordeel de aan onkosten gerelateerde informatie en het geüploade onkostendocument.

3. Als je wilt overgaan tot goedkeuring, klik dan op Goedkeuren. Hierna kunnen de boekhouders verdergaan met hun beoordelingsproces.

Als je de onkostenaangifte wilt weigeren, klik dan op de toets Weigeren. Selecteer de optie Terugsturen naar werknemer in het dialoogvenster dat verschijnt, geef de reden voor je beslissing en klik op Terugsturen.

Om de onkostenaangifte af te wijzen en te verwijderen, selecteer je Afwijzen, geef je de reden voor je beslissing op en klik je op Afwijzen.

Onkosten goedkeuren in de mobiele Payhawk-app

1. Ga naar je Inbox en selecteer een aangifte die je wilt beoordelen.

2. Beoordeel de aan onkosten gerelateerde informatie en het geüploade onkostendocument.

3. Als je wilt overgaan tot goedkeuring, druk dan op Goedkeuren. Hierna kunnen de boekhouders verdergaan met hun beoordelingsproces.

Als je de onkostenaangifte wilt weigeren, druk dan op de toets Weigeren. Selecteer de optie Terugsturen naar werknemer in het dialoogvenster dat verschijnt, geef de reden voor je beslissing en klik op Terugsturen.

Om de onkostenaangifte af te wijzen en te verwijderen, selecteer je Afwijzen, geef je de reden voor je beslissing op en klik je op Afwijzen.

Voor meer informatie: